Tannlegeskrekk

Lider du av tannlegeskrekk? Du er ikke alene og vi møter daglig pasienter som i utgangspunktet synes tannbehandling er vanskelig. Hos oss møter vi alle pasienter med forståelse og ønske om å tilrettelegge behandlingen til den enkelte.

Lider du av tannlegeskrekk? Du er ikke alene og vi møter daglig pasienter som i utgangspunktet synes tannbehandling er vanskelig. Hos oss møter vi alle pasienter med forståelse og ønske om å tilrettelegge behandlingen til den enkelte. Behandlingen skal oppleves som trygg og tillitbasert der alt av behandlingsplanlegging gjøres. Du som pasient blir alltid tatt på alvor hos oss.

Måten vi tilrettelegger ekstra ved pasienter er individuelt men har ofte innslag av samme elementer. Det er ofte veldig nyttig hvis tannlegen informerer om hva som skjer i behandlingen og hva som kan forventes. Et eksempel på dette er informasjon om hvorfor vi ønsker å bruke krøllsug ved  inspeksjon av tennene i underkjeven. Vi setter alltid av tilstrekkelig med tid og har respekt for at ting tar mer tid ved en engstelig pasient.

Iforhold til diagnostisering av tannstatus så gjøres dette ved å se over tennene sammen med røntgenbilder. Her er det forskjellige typer bilder vi bruker i forhold til hva vi ønsker å se på. Hvis det er lenge siden forrige tannlegebesøk eller man ønsker å se på forholdene i kjeven utover tannkronen tar man gjerne et oversiktsbilde. Når alt av funn fra tennene og status er bestemt begynner behandlingsplanleggingen.

Det vil nesten alltid være ulike aktuelle løsninger med fordeler og ulemper. Løsningene som passer best for akkurat deg kommer vi sammen om i fellesskap.

 

Refusjon for Tannlegeskrekk.

Fra og med 01.01.2018 ble det gjort en relativt stor endring i tilbudet for pasienter med odontofobi (tannlegeskrekk). Nå har pasienter med odontofobi gratis tilbud i det offentlige tannhelsetjenesten  gjennom deres tilbud på kompetansesenter. Der har man en tverrfaglig tilnærming til behandlingen med et team med psykolog og tannlege. Målet med behandlingen er at man som pasient skal mestre “vanlig” tannbehandling og  reparere eventuelt skadede tenner. Siden dette tilbudet er opprettet er refusjon til private tannleger kuttet. Vi henviser gjerne ved behov. Det lokale kompetansesenteret i vårt området er Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst beliggende på Majorstua.

Denne nettsiden bruker cookies. Ved fortsatt bruk av nettsiden aksepterer du vår bruk av cookies.  Les mer