Tannerstatninger

Vi bruker norsk tannteknikker for kvalitet og for forutsigbarhet. Les mer hvorfor vi velger dette fremfor importprodukter fra utlandet.

En del av vår hverdag som tannleger består i å reparere tenner som har gått i stykker. Noen ganger holder det ikke å bygge fyllinger og man må lage større erstatninger. Disse erstatningene lages på et laboratoriet av en tanntekniker. Det er flere typer erstatninger man samarbeider med tanntekniker om. I hovedsak er det tre typer. De vanligste erstatningene er de som blir båret av tenner. Dette er kroner og broen. Indikasjon for disse er lite gjenværende tannsubstans og erstatning av manglende tenner. Den andre er løse erstatninger i form av del eller helproteser. Den tredje typen erstatninger er de som er basert på implantater, enten kroner broer eller proteser.

En tanntekniker er en egen utdanning med autorisasjon som jobber på en tannteknikerlab. For at kvaliteten på det vi gjør skal bli best mulig er det viktig med et god samarbeid med en flink tanntekniker.  I markedet i dag er det en stor del av tannerstatninger i Norge som blir produsert som importprodukter fra land som Kina. Norsk Tannteknikerforening anslo i 2013 at 35% av markedet besto av importprodukter målt i kr og ikke antall enheter. I antall enheter er andelen høyere. I dag er det ikke usannsynlig at andelen er større. Tannteknikk som importeres er ofte produsert på store anlegg med flere hundre ansatte. Hovedårsak til bruk av importprodukter er sannsynligvis pris. Dessverre er ikke alltid dette synliggjort for pasient.

Vi samarbeider med Lillestrøm Tannteknikk med våre arbeider. Det er flere grunner til at vi velger å bruke en norsk tanntekniker. For det første har vi veldig god kommunikasjon noe som er viktig for et godt resultat. Det gjelder både i planlegging av konstruksjoner samt fargevalg og valg av materiale. Vi kan være trygge på kvaliteten av arbeidene både når det gjelder materialets egenskaper og produksjon. Siden det er de samme teknikerne som utfører arbeidene er det forutsigbart hva slags produkt vi får hver gang.

 

 

Denne nettsiden bruker cookies. Ved fortsatt bruk av nettsiden aksepterer du vår bruk av cookies.  Les mer